Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Unieke hobo van beroepsmuzikant gestolen


Sinds 9 juni beroepsmuzikant Aisling Casey het stellen zonder haar hobo. Want op die dag wordt haar instrument in Utrecht gestolen als ze met een internationale trein onderweg van Düsseldorf naar Amsterdam.

Radio Filharmonisch Orkest
Aisling Casey is één van de twee hobo-spelers van het Radio Filharmonisch Orkest en geeft wekelijks een concert dat te beluisteren is via radio 4. Ze speelt op een speciaal voor haar gemaakte hobo met extra kleppen.

Op woensdag 9 juni zit Aisling in de ICE van Düsseldorf naar Amsterdam. In Utrecht staat de trein even stil op perron 5. Ze zit in een coupé in de eerst klas. Het is rustig en daarom heeft ze haar rugtas met het instrument in het bagagevak boven haar zitplaats gelegd. Ze zit rustig een boek te lezen.

Ik keek op en zag een man. Ik keek omhoog en zag dat mijn tas weg was. Toen was de man verdwenen.”
Aisling Casey, eigenaresse van de gestolen hobo

Uniek
De gestolen hobo is speciaal voor de Aisling gemaakt, met onder andere extra kleppen. Daardoor is het instrument voor andere hoboïsten onbruikbaar.

De dief kan de hobo niet verkopen. Niemand speelt op een hobo met een extra klep. Ik wil hem zo graag weer terug.”
Aisling Casey

Rietmachine
De kofffer met de hobo zat in een zwarte rugtas. In de rugtas zat ook de rietmachine van Aisling; een apparaat waarmee ze haar eigen blaasrietjes maakt. Dit apparaat kost 2000 euro.

Dief
De politie is nog bezig om uit te zoeken of de dief te zien is op bewakingsbeelden van de trein en het station.
Het gaat om een man

  • van ongeveer 40 jaar
  • met een gezet postuur
  • hij is zo’n 1.80m lang
  • hij droeg een donker jas
  • lichtkleurige pet

Tips
De unieke hobo en rietmachine moeten zo snel mogelijk weer terug naar de eigenaresse. Herkent u iemand in het signalement van de man, of weet u waar de hobo nu is? Geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.