Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Uithalers bellen om hulp vanuit container bij ECT vanwege zuurstoftekort

Op het terrein van de Delta-terminal van ECT op de Maasvlakte zijn maandag aan het begin van de middag uithalers gevonden in een container met boomstammen. Het gaat mogelijk om zeker negen personen. De personen hebben de hulpdiensten zelf uit de container gebeld om te vragen of ze konden worden bevrijd, omdat ze last hadden van zuurstoftekort.
Uithalers zijn mensen die binnen de drugshandel verantwoordelijk zijn voor het halen van drugs uit een container. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt met zeker zes ambulances. Rond 12:50 uur waren de personen uit de container. Het is onduidelijk hoe lang de personen in de container hebben gezeten.

De negen personen hadden ademhalingsproblemen, maar zijn nagekeken door de ambulance en nu in ‘goede gezondheid’. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau van de Zeehavenpolitie.

Telefoon kwijt
Daarnaast is de telefoon waarmee is gebeld nog niet gevonden. “Dat kan zijn omdat we de telefoon nog niet hebben gevonden of dat we een persoon missen. Maar in theorie zou het zo kunnen zijn dat er gebeld is vanuit een andere container en wij deze container bij toeval hebben ontdekt. Dus voor de zekerheid zijn we nog aan het uitzoeken of er sprake is van een tweede container”, zegt een politiewoordvoerder.

Op de vraag hoe de verstekelingen in een container terechtkomen, zegt de politie dat er mogelijk sprake is van een zogeheten hotelcontainer. “Dan gaan de uithalers al eerder een container binnen om later de drugs eruit te halen.”

Drie jaar geleden werden achttien personen uit een zeecontainer in de Waalhaven bevrijd.

binbin small