Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Tweede verdachte aangehouden voor moordpoging op curator


Er is een tweede aanhouding verricht voor de moordpoging op curator Philippe Schol. Het gaat om een 31-jarige Hengeloër. Eerder al werd in deze zaak een 47-jarige man ingerekend, eveneens uit Hengelo.
De man die vanochtend is aangehouden, wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op de curator.
De 47-jarige Hengeloër, die 9 november werd aangehouden, wordt ervan verdacht dat hij een sportschool in Losser heeft beschoten. Dat gebeurde enkele weken voor de aanslag op de curator.

Sportschool als dekmantel
De curator was destijds betrokken bij het faillissement van de sportschool die eerder op deze plek was gevestigd. Volgens de curator werd die sportschool gebruikt als dekmantel voor het witwassen van crimineel geld.

Eerder al stelde de politie vast dat uit onderzoek is gebleken dat de aanslag op de curator en het schietincident “honderd procent zeker” verband met elkaar houden.

Zicht op auto’s
De politie zegt intussen ook een idee te hebben waar de Volkswagen Polo en de zwarte BMW, die bij beide misdrijven werden gebruikt, zich bevinden.
De auto’s zijn overigens niet in beslag genomen. Onduidelijk is of dat alsnog gaat gebeuren.

Voorarrest
De Hengeloër, die 9 november werd aangehouden, zit nog in voorarrest. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten. Zo heeft de politie nog altijd de twee mannen niet weten te achterhalen, die in januari 2019 een intimiderend gesprek voerden in de sportschool in Losser. Justitie heeft een beloning van 17.500 euro uitgeloofd in die zaak.

Curator weer aan het werk
De curator werd oktober 2019 vanuit een rijdende auto onder vuur genomen, terwijl hij bij zijn woning in Gronau zijn hond uitliet. Het slachtoffer raakte zwaar gewond, maar overleefde de aanslag. Enkele maanden na de schietpartij pakte hij zijn werkzaamheden alweer op.

ComputerComputer