Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Tilburg-Betrapte brillendief weet te ontkomen

Op vrijdag 16 augustus heeft een nog onbekende man vijf brillen gestolen uit een brillenzaak op het Paletplein in Tilburg. Hij wordt betrapt, er onstaat een worsteling met het personeel maar hij weet toch te ontkomen.

Op vrijdag 16 augustus liep omstreeks 11.00 uur een man een brillenzaak aan het Paletplein in Tilburg binnen. Het gaat om een circa 30-jarige blanke man met kortgeschoren blond haar. Hij draagt een grijs shirt en een blauwe korte broek. De man pakt diverse brillen vast. Een medewerker vertrouwt het niet en ziet op de camerabeelden dat de man diverse brillen in zijn broek stopt. Hij spreekt de man aan die daarop in paniek enkele brillen uit zijn broek haaldt. Samen met een collega pakte hij de man vast.

De dief stribbelde zo tegen dat beide personeelsleden ten val kwamen. Vervolgens rende de brillendief de winkel uit en rende langs de dierenzaak en een supermarkt de Kruidenbuurt in. De medewerker rende nog achter hem aan maar is hem kwijt geraakt. Er zijn ten minste vijf brillen van het merk Jfrey gestolen met een waarde van circa 400 euro per stuk.

Buiten stond mogelijk een handlanger van de brillendief.