Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Surhuisterveen-Inbreker slaat man neer

Bij horecagelegenheid ‘It Stee’ aan De Kolk in Surhuisterveen wordt op zondag 10 maart ingebroken. Toen een alerte buurman de inbreker probeerde vast te grijpen, werd hij hardhandig neergeslagen. Door de klap viel de man, waardoor de inbreker wist te ontkomen.

Op beelden is te zien hoe de man rond 05.00 uur bij het café verschijnt. Met behulp van een tegel slaat hij een ruit kapot en kan hij naar binnen.

De man doorzoekt binnen het pand, maar neemt uiteindelijk niets mee. Op de beelden is zijn gezicht minder goed te zien, maar zijn kleding gelukkig wel. Op zijn linkermouw zit een opvallend embleem, maar ook op zijn rug zitten twee tekens in de vorm van een E.

Vermoedelijk is de man tussen de 20 en 25 jaar oud, met een lichte huidskleur en een tengere lichaamsbouw.

Het is niet de eerste keer dat er bij de horecagelegenheid werd ingebroken. Op woensdagavond 20 februari rond 22.00 uur was het ook al mis. Dit keer breken twee mannen in en maken ze een groot geldbedrag buit.

Ook reed een auto opvallend langzaam voorbij. Deze auto komt een tweede keer in beeld kort nadat de daders zijn gevlucht.

Heeft u iets van deze inbraken gezien of weet u meer over de daders en/ of de passerende auto? Neem contact op met de politie.