Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Soesterberg-Mannen stelen 10 duizend euro van verwarde man

Een wat verwarde man uit het Utrechtse Soesterberg raakt op straat in gesprek met een andere man. Die komt daarna een aantal keren bij hem op bezoek. Maar niet voor de gezelligheid, zo blijkt later. De man neemt elke keer de bankpas van het slachtoffer mee en pint samen met een handlanger ruim tien duizend euro van de bankrekening van het slachtoffer.

Na de eerste ontmoeting op komt de man een aantal keren op bezoek bij het slachtoffer. Na elk bezoek valt het de bewoner op dat zijn pas steeds ergens anders ligt. In eerste instantie wijt hij dat aan zijn verwardheid

Een familielid beheert de bankzaken van het slachtoffer. Hem valt op dat er ruim 10.000 euro van de rekening is verdwenen. Hij laat de rekening blokkeren en vertelt het aan het slachtoffer. Die beseft dan dat dit het werk moet zijn van de man die hem een aantal keren heeft bezocht.

Twee daders
Uit bewakingsbeelden van de pintransacties blijkt dat het gaat om twee daders. Eén van de twee herkent het slachtoffer als de man die bij hem langs is geweest. Zijn identiteit is inmiddels bekend. De andere man wordt nog gezocht.

Signalement van de nog gezochte verdachte
man
blanke tot lichtgetinte huidskleur
stevig postuur
had kort, donker, grijzend haar
droeg een donkere gewatteerde jas met schuine stiknaden en eenritssluiting met gekleurd touwtje
had een blauwe broek aan
droeg grijze sportschoenen met witte zoolrand.
Slachtoffer opgenomen


De geestelijke gezondheid van het slachtoffer heeft er erg onder te lijden gehad. Zo erg zelfs dat hij momenteel is opgenomen in een centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Help mee de man te vinden, die dit mede op zijn geweten heeft.