Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Snelheidsduivel crasht met gestolen auto

Een gestolen auto uit Putten is donderdag- op vrijdagnacht met zo’n 200 km/u van de snelweg in Duitsland afgeschoten. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. Even daarvoor was de auto gesignaleerd langs de A12 ter hoogte van Duiven, waarna hij op constante topsnelheid richting Duitsland trok. Agenten zetten de achtervolging in, waarop de 29-jarige bestuurder, een Hongaar, zijn lichten doofde.
Toen hij bij Rees af wilde slaan en tussen twee vrachtwagens door schoot, was zijn snelheid zo hoog dat hij rechtdoor knalde. “Hij reed dwars door een groenstrook, bosjes en boompjes en kwam op de tegenovergelegen oprit tegen een vangrail tot stilstand”, aldus de politie.

foto: politie Montferland

Getrokken vuurwapen en cocaïne
Zij zagen de bestuurder vervolgens achter de vangrail staan. Daarop trok een van de agenten zijn vuurwapen. De bestuurder bleef staan en werd overgedragen aan de Duitse politie, omdat hij daar is aangehouden. De man bleek ook onder invloed te zijn van cocaïne. De auto was eerder dit jaar buitgemaakt bij een woninginbraak in Putten.