Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Schiedam – Plofkrakers richten grote schade aan in winkelcentrum

Twee mannen proberen op een zeer risicovolle manier geld te bemachtigen uit een geldautomaat in een filiaal van Albert Heijn. Eerst blazen ze de toegangsdeur op en vervolgens de automaat. Maar hun inspanningen zijn tevergeefs. Het lukt het niet om bij het geld te komen dat in de automaat zit. Wat rest is een fikse schade. Het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond besteedt er donderdag aandacht aan.


Omwonenden van winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam worden op zondagmorgen 14 augustus vanaf 04:53 uur ruw uit hun slaap gewekt door twee explosies. Met de eerste wordt de toegangsdeur van de supermarkt vernield. Met de tweede proberen de twee mannen toegang te krijgen tot het geld in de geldautomaat.

Als dat niet lukt, vluchten de twee waarschijnlijk op een scooter richting de Heelmeesterstraat. Daarna moeten ze in de richting van de wal over de snelweg A4 zijn gereden. Er zijn beelden van de daders. Maar goed herkenbaar zijn ze niet. Als u toch weet wie het zijn of wanneer u ze tijdens hun vlucht heeft zien rijden, waarschuw dan de politie.

pet flessen