Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Scheveningen – Insluiper mishandelt bewoners

Een 63-jarige vrouw is zwaargewond geraakt toen ze in haar slaapkamer werd aangevallen door een insluiper, die ineens in het huis aan de Sleepnetstraat in Den Haag stond. Ze is tegen haar hoofd en in haar gezicht geslagen. Ook haar 71-jarige man heeft verwondingen opgelopen tijdens een worsteling met de indringer. Er zijn verschillende foto’s en beelden van de verdachte en de politie hoopt dat iemand hem herkent.De slachtoffers liggen in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 april te slapen, als de vrouw rond 3.45 uur ineens wakker schrikt. Er staat een man in de slaapkamer, die is binnengekomen via een raam dat open stond. Hij begint haar vrijwel meteen te slaan, mogelijk met een hard voorwerp.


Ze schreeuwt om hulp naar haar man. Die wordt ook wakker en gaat op de indringer af. Ze raken met elkaar in gevecht en de bewoner krijgt daarbij ook een paar rake klappen tegen zijn hoofd. Het lukt hem wel om de man het huis uit te werken. Die vlucht via het open raam naar buiten.
poster

Bont en blauw
De vrouw is bont en blauw geslagen in haar gezicht en op haar hoofd. Ze is op meerdere plekken gehecht en het zal nog moeten blijken hoe haar verwondingen zullen herstellen. Ook haar man heeft wat verwondingen aan zijn hoofd opgelopen tijdens de worsteling. Het is voor de slachtoffers een raadsel waarom de insluiper zo gewelddadig werd en waar hij voor kwam: er is niets meegenomen uit het huis.


Het politieonderzoek heeft verschillende beelden en foto’s van de verdachte opgeleverd. De zaak is aan het rollen gekomen door een incident dat vier uur later gebeurde, op donderdagochtend 21 april even na 8.00 uur. Een vrouw komt op dat moment nietsvermoedend aan bij haar auto, die staat geparkeerd tussen de Loggerstraat en de Stuurmanstraat, niet ver van het huis van de slachtoffers.


Man in de auto
Er blijkt een man in haar auto te zitten en de vrouw schrikt zich rot. Het is niet duidelijk hoe hij er in is gekomen en wat hij daar doet, maar ze wil hem er uiteraard uit hebben. Dat lukt, en voor de man vertrekt maakt ze een aantal foto’s van hem. Daarop is te zien dat de man gewond is en dat zijn kleding vies is: er zitten wat bloedvlekken op. Mede hierdoor, maar ook door het verdere onderzoek dat is gedaan, ziet de politie de man als verdachte van de insluiping en mishandeling aan de Sleepnetstraat.


Meer beelden
Vlak nadat de man is vertrokken bij de auto is hij gefilmd in de Badhuisstraat. Eerder in de nacht van 21 april, nog voor de gewelddadige insluiping aan de Sleepnetstraat, is hij te zien op beelden van een camera in de nabijgelegen Willem Kuijperstraat.
De verdachte voelt aan de deur van een auto, schrikt dan kennelijk ergens van en gaat op de grond liggen om niet gezien te worden. Volgens de politie zou het kunnen dat hij in de buurt op zoek is geweest naar een huis of een auto om binnen te komen, en dat hij zo bij het openstaande raam van de woning van de slachtoffers is uitgekomen.

barbecuebarrel cool