Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam-Wie is deze pyromaan?

Afgelopen weekend was het zowel vrijdag- als zaterdagnacht raak in het Rotterdamse Hillegersberg. Er woedden drie branden, waarbij bij twee branden omwonenden in gevaar zijn gekomen. Bij een van de branden zijn camerabeelden gemaakt waarop een verdachte te zien is.

UPDATE: een 21-jarige vrouw herkende zichzelf op de beelden en heeft zich bij de politie gemeld.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.20 uur, brandt op de Straatweg een auto uit. Een gevel van een nabijgelegen woning raakte beschadigd. De slapende bewoners zijn door agenten gewaarschuwd en uit de woning gehaald. Een klein uur later rond 04.15 uur krijgen de hulpdiensten een melding dat op de Willem van Hillegaersbergstraat een container en aanhanger in de brand stonden. Deze konden gelukkig snel geblust worden.

In de vroege zondagochtend van 22 december, rond 05.00 uur, opnieuw een melding van een brand. Dit keer op de Prins Bernhardkade, eveneens in Hillegersberg. Dit keer stonden een auto, scooter en twee fietsen in brand. De vlammen sloegen tegen de woning waardoor de ramen zijn gesprongen. De bewoners werden door de brandweer geëvacueerd.

Gezien de aard van de branden en locatie houdt de politie er rekening mee dat de branden zijn aangestoken door dezelfde persoon of personen.