Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam-Vrouw(88) gegijzeld en beroofd door twee mannen

Een kwetsbare 88-jarige vrouw is op schokkende wijze door twee mannen misleid. Ze vragen haar om hulp, maar ondertussen plundert het duo haar bankrekening. En dwingen ze haar tot een autorit door Rotterdam die ruim tweeenhalf uur duurt. Gijzeling en beroving dus. Wie zijn de twee mannen die dit op hun geweten hebben?

UPDATE: voor deze zaak is een 19-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats opgepakt.

De vrouw wordt op zaterdag 14 april door de twee in Rotterdam Overschie benaderd. Ze heeft dan, door een recente operatie, een wit verband om haar hoofd.

De mannen rijden in een donkerkleurige Ford Focus. Eén van hen vraagt de vrouw in keurig Nederlands in te stappen, omdat ze als buitenlanders een Nederlands identiteitsbewijs nodig hebben, om een mobiele telefoon op te halen. De vrouw gelooft hen. De bijrijder stapt uit om de vrouw voorin te laten zitten. Hij lijkt dus galant.

Vervolgens begint de autorit door Rotterdam van tweeënhalf uur. Terwijl de vrouw steeds geduldig in de auto zit te wachten, pint één van de mannen met haar bankpas tweemaal in de Bergse Dorpstraat en ook op het Jacob van Campenplein. Ergens tijdens de autorit weten de mannen dus haar pas en code te bemachtigen of ontfutselen.

Saldotekort
Bij de Media Markt in winkelcentrum Alexandrium zeggen ze de telefoon op te gaan halen. Ze komen echter terug zonder telefoon, omdat deze al aan een ander zou zijn verkocht. De vrouw blijft keurig in de auto zitten. Wachtend op de mannen.

Als de vrouw, na te zijn teruggebracht naar Overschie, boodschappen wil afrekenen, blijkt ze een saldotekort te hebben. Dan komt ze erachter dat ze op verschrikkelijke wijze beroofd is.

Een van de verdachten is goed in beeld als hij pint met pas van het slachtoffer. Wie is het? En wie weet meer over de Ford Focus?