Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam-Vrouw overvallen en aangerand in eigen woning

Een 32-jarige vrouw is in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november 2017 in haar woning aan de Mathenesserlaan in Rotterdam overvallen en aangerand door twee daders. Een nachtmerrie voor de Australische vrouw die een paar jaar in Nederland woont.

Die vrijdagavond is op bezoek geweest bij een collega. Rond 00.30 uur gaat ze naar bed. Een paar uur later wordt ze wakker en ziet ze ineens twee mannen voor haar bed staan. Ze bedreigen haar. Ze moet haar pinpas met pincode afgeven. De mannen randen haar zelfs aan en binden haar vast aan de radiator. Een van de mannen betast haar. Een hele vervelende situatie. De vrouw lag te slapen en is schaars gekleed.

Dan vertrekken de mannen en ze zeggen dat ze terugkomen om haar te vermoorden als de pincode niet juist is. Uiteindelijk is de vrouw hard gaan schreeuwen en heeft daardoor haar huisgenoot en haar vriend die in hetzelfde huis wonen, weten te alarmeren.

Aan het Mathenesserplein in Rotterdam wordt kort na de overval – om 04.05 uur – met de bankpas van de vrouw gepind. Om 04.12 uur wordt nog een keer geld opgenomen bij een geldautomaat aan de Franselaan. De beschrijving van het slachtoffer van de daders komt erg overeen met de mannen op de beelden en het pinnen gebeurt zo vlak na de overval en aanranding dat de politie er van uitgaat dat deze pinners ook de daders van de overval zijn.

Beide mannen waren getint, vermoedelijk tussen de 18 en de 25 jaar oud en droegen allebei een waarschijnlijk blauw jack met capuchon en daaronder een muts. Ze hadden allebei een tas bij zich. Een van hen een donkere rugzak met bovenop een rits, de andere een tasje van Gucci. Verder viel het op dat de daders straattaal met elkaar spraken en dat een van hen vermoedelijk linkshandig is. Hij schreef de pincode van de vrouw namelijk met zijn linkerhand op.

De politie wil ook nog graag in contact komen met mensen die de mannen misschien nog gezien hebben bij de pinautomaat aan het Mathenesserplein en die aan de Franselaan, die ligt in stadsdeel Oud-Mathenesse. Dat was rond 04.15 die vrijdagnacht 10 november 2017. Tips zeer welkom!