Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Sluw trio besteelt echtpaar

Een brutale, sluwe en professioneel uitgevoerde babbeltruc in Rotterdam-Ommoord. Een bejaard echtpaar wordt het slachtoffer. Als het stel na het vertrek van de oplichters argwaan krijgt, komen ze tot de ontdekking dat een envelop met daarin 1000 euro is verdwenen. De drie oplichters, een man en twee vrouwen, zijn in de hal en in de lift van een appartementencomplex aan de Niels Bohrplaats gefilmd.

Op donderdag 30 september tussen 15.45 en 16.15 uur bellen ze aan bij het echtpaar. Ze zeggen dat ze van de gemeente Rotterdam zijn en de waterdruk op komen meten. Omdat de slachtoffers nog maar kort aan de Niels Bohrplaats wonen, koesteren ze geen argwaan en laten ze een man en een vrouw met meetapparatuur en een walkie talkie binnen.

Het echtpaar wordt gevraagd om mee te gaan naar de badkamer. De mannelijke verdachte wordt vervolgens gebeld en verlaat de badkamer. De vrouw houdt de bewoners aan de praat. Als de man terugkomt zegt hij wat tegen de vrouw en tikt op een muur. Dan wordt hij opnieuw gebeld. Er is een spoedgeval, waar de man en de vrouw naar toe moeten.

Als de twee zijn vertrokken groeit de argwaan bij de bewoners. Ze besluiten ’s avonds toch maar te controleren of er spullen zijn verdwenen. Dan ontdekken ze dat de envelop met daarin het geld dat ze voor hun verjaardagen hebben gekregen weg is.

Op de beelden is te zien dat de drie verdachten er van alles aan doen om onherkenbaar te blijven. Ook dragen ze plastic handschoenen om te voorkomen dat ze vingerafdrukken achterlaten op bijvoorbeeld de knoppen van de lift. Herken je de oplichters of weet je dat ze deze truc eerder hebben uitgevoerd? Bekijk ook de video: