Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Pakketbezorger verliest oog na aanval met hamer

Buitensporig geweld ten opzichte van een pakketbezorger, die gewoon zijn werk doet. Het slachtoffer wordt vanuit het niets met een hamer in zijn gezicht geslagen en moet als gevolg daarvan een oog missen. De dader is nog voortvluchtig en over het motief tasten slachtoffer en politie in het duister.

De 25-jarige pakketbezorger parkeert zijn bus op dinsdagavond 28 december omstreeks 22.00 uur op de kruising van de Kaapstraat en Goede Hoopstraat in de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. Een wild gebarende man loopt naar de bus, trekt het portier open en slaat met gebalde vuisten de pakketbezorger in zijn gezicht. Hierdoor breken twee voortanden af.
Er volgt een worsteling. De agressieve man probeert het slachtoffer eerst te steken, maar dat mislukt. Vervolgens slaat hij de pakketbezorger met een hamer in zijn gezicht. De koerier weet de hamer af te pakken en slaat de vluchtende aanvaller hiermee nog enkele malen op zijn rug.
Daarna stapt hij in zijn bus en rijdt enige tijd rond in de buurt, op zoek naar de dader. Als dat niets oplevert meldt de gewonde pakketbezorger zich bij de politie, die ervoor zorgt dat hij in het ziekenhuis wordt opgenomen. Daar blijkt dat het slachtoffer de rest van zijn leven blind is aan één oog.
Ondanks het feit dat er tijdens het incident meerdere auto’s langsrijden en er mensen door de straat lopen, hebben zich nog geen getuigen gemeld. Er zijn beelden van de dader als hij via de Kaapstraat en de Paul Krugerstraat richting de Herman Costerstraat vlucht. Daar wacht hij tot het slachtoffer in zijn bestelbus voorbij is gereden en loopt hij vervolgens rustig de Goede Hoopstraat in.
De man die wordt gezocht heeft een licht getinte man huidskleur en is tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij heeft een smal postuur en is ongeveer 1 meter 80 lang. Die avond draagt hij een zwarte jas met een lichte bontkraag, een zwarte trainingsbroek, en zwarte schoenen. Hij heeft een wit petje op. Onder zijn jas draagt hij een groot model schoudertas.
Ook tonen we een afbeelding van de bijzondere hamer. Wie herkent de man en/of de hamer, of heeft toch iets gezien en heeft die informatie nog niet gedeeld met de politie?


Boevenvangen_shop
binbin small