Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam-Mislukte liquidatie bij Alexandrium

Binnen een paar minuten twee moordpogingen met zwaar geschut. Het gebeurde op 10 september 2019 in Rotterdam. Vlakbij winkelcentrum Alexandrium. Eerst werd geschoten in de Berlagestraat en daarna, tussen winkelend publiek, in de Kreeftstraat. De daders maakten zich vervolgens ook nog schuldig aan ‘carjacking’.

Wonderwel raakte niemand gewond. Het was die dinsdagochtend, net na 09.30 uur vlak bij Alexandrium Shopping Center, namelijk vrij druk op straat.

Man en vrouw in BMW
De twee daders, volgens omstanders een man en een vrouw, reden in een zilverkleurige BMW. De man is vermoedelijk rond 30 jaar oud, heeft een donkere huidskleur, is zo’n 1.75 à 180 meter lang en heeft een vrij gespierd postuur.
Bij de vrouw is een blonde paardenstaart gezien, maar dat is mogelijk niet haar natuurlijke haar. Zij heeft een getinte huidskleur en wordt tussen 20 en 30 jaar oud geschat.

Automatisch wapen
Het begint die ochtend met een ‘kat-en-muisspel’ waarbij de BMW vanaf de Mertensstraat een zwarte Range Rover achtervolgt. Op de Berlagestraat, ter hoogte van de Duikerstraat, wordt vanuit de BMW geschoten op de Range Rover. De schutter hanteert een automatisch wapen, een AK-47.

Bijna fietser aangereden
Op de kruising Hoofdweg en Grote Beer wordt tijdens de achtervolging een fietser bijna aan gereden door de zilverkleurige BMW. De politie komt graag in contact met deze fietser.

Om 09.37 uur komt de Range Rover tot stilstand op de Kreeftstraat, bij het Poolsterplein. De twee inzittenden van de Range Rover vluchten over het plein het winkelcentrum in, terwijl vanuit de BMW meermaals met de AK-47 wordt geschoten. Op bewakingsbeelden is te zien hoe vele toevallige voorbijgangers ervandoor stuiven en dekking zoeken.

De BMW scheurt weg, maar niet ver: op de Hoofdweg komt het duo weer in beeld. Ter hoogte van de Vlierbaan bedreigen ze een vrouw die voor een verkeerslicht wacht. Ze dwingen haar haar zwarte Audi A6 af te staan en vervolgen daarmee hun vlucht.
De Audi wordt diezelfde dag rond 18.00 uur teruggevonden aan de Wollefoppenweg, in het noorden van Rotterdam in de buurt van de Zevenhuizerplas. Heeft u gezien wanneer de auto daar werd achtergelaten en mogelijk door wie, dan hoort de politie dat graag.

Uitgebrande auto
Nog geen kilometer verderop, aan de Lester Youngstraat, gaat in de nacht erna een BMW in vlammen op. Die auto had geen kentekenplaten en bleek enkele dagen eerder te zijn gestolen vanaf de Bastenakenstraat in Amsterdam.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen die BMW en het vuurwapengeweld van dinsdagochtend 10 september.

Gestolen BMW
De zilvergrijze BMW die de daders achterlieten op de Hoofdweg bleek ook gestolen: die is in de nacht van 6 op 7 september weggenomen vanaf de Snelfilterweg in Rotterdam.

Op maandag 9 september, een dag voor de schietincidenten, is de auto gefilmd in de omgeving van de Mertensstraat. Waarschijnlijk was op dat moment een voorverkenning gaande. De bestuurder had een zonnebril op en droeg een zwart jack met lichtgekleurde banen op de mouwen. Wie is deze persoon?