Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Man plundert rekening na VIN-fraude

Een inwoner van het Noord-Hollandse Limmen maakt ruim duizend euro over naar een bankrekening die zijn dochter opgeeft. Althans dat denkt hij. Maar de persoon die zich voordoet als zijn dochter is een oplichter. Er zijn beelden van een verdachte.
De 67-jarige man krijgt op 8 maart een WhatsApp-bericht van een onbekend nummer. Daarin vertelt ‘de dochter’ dat haar telefoon kapot is en dit haar tijdelijke nummer is. Het slachtoffer appt nog wat met haar om te controleren of zij het echt is. Tijdens dat appen winnen de oplichters zijn vertrouwen.

Dus als ze hem vraagt haar even te helpen met een betaling en een bedrag over te maken naar een rekeningnummer dat ze opgeeft, doet hij dat. Dezelfde dag rond 15.50 uur wordt aan de Groeninx van Zoelenlaan in Rotterdam-IJsselmonde gepind van die bankrekening.De man die pint heeft een donkere huidskleur, kort krullend zwart haar met grote inhammen, een baardje en een normaal postuur. Hij draagt een winterheupjas met capuchon, met witte opschriften op borst- en heuphoogte. Verder heeft hij een blauwe spijkerbroek en donkere sokken aan. De verdachte loopt op witte badslippers. Wie weet wie hij is?

barbecuebarrel cool