Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Man met brace slaat buschauffeur

Een man stapt in de bus en begint een discussie met de chauffeur. Plotseling wordt de passagier boos en slaat de chauffeur. Opvallend detail: de man draagt een brace om zijn rechterarm. En juist met die arm deelt hij de klappen uit.


Het incident is op woensdagavond 24 augustus rond 19.20 uur. De 61-jarige rijdt op RET-bus 44. Op de Mathenesserlaan bij de halte Claes de Vrieselaan stapt de man aan de voorzijde bij de chauffeur in de bus. Tijdens het gesprek slaat hij de chauffeur diverse malen op het hoofd.

Als de chauffeur via zijn mobilofoon om hulp vraagt, stapt de verdachte de bus uit en rent weg in de richting van de Nieuwe Binnenweg. De hevig geschrokken buschauffeur raakt gewond aan zijn neus en een passagier ontfermt zich over hem. De slaande man is ongeveer 20 jaar oud. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur, donkere ogen en hij draagt een donkere snor. Verder heeft hij een donkerkleurig vest met capuchon aan, met daaronder een blauw Yamaha-shirt van de motorcoureur Valentino Rossi met het nummer 46. Om zijn rechterarm draagt hij een brace. Wie herkent hem van de beelden?