Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Man beroofd na Marktplaats-afspraak

Op 6 december 2019 is een man in zijn woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam overvallen en is zijn laptop meegenomen. De twee mannen hadden een afspraak gemaakt via de website Marktplaats om bij de verkoper thuis zijn laptop te bekijken.

De koper zou rond 19:00 uur daar zijn, maar dit liep uit. Het werd ongeveer 19.40 uur. Hij liep samen met het slachtoffer de woning in. De koper heeft nog een sigaret gerookt voor de deur en deze weggegooid. Binnen hebben slachtoffer en koper de laptop bekeken aan tafel. Koper is opgestaan en heeft een mes getrokken en is er vandoor gegaan met de laptop. Slachtoffer is erachteraan gegaan en heeft de dief tot de kruising met de lage Erfbrug gevolgd. Op de Schiedamseweg gooide de dader de tas met laptop weg. De tas was een tas van de Jumbo.

Slachtoffer is naar huis gegaan en heeft de politie gebeld.

Signalement
De man die we zoeken staat op de camerabeelden. Het is een donker getinte man, ongeveer 1.80 meter, tussen de 23 en 25 jaar oud en ongeveer 80 kilo. Hij droeg een zwart plastic jack tot aan z’n knieën, een hoodie model en een zwarte joggingbroek. De man had een beugel en droeg zwart met witte schoenen. Misschien is het iemand opgevallen dat hij voor de deur een sigaret rookte en herkent u hem?