Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam-Echtpaar op pijnlijke wijze opgelicht

De moraal van dit verhaal: als je er keurig uitziet en een mooi verhaal hebt, kun je nog een oplichter zijn. En als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het vaak ook niet waar.

De man op foto is een slinkse oplichter met gladde praatjes.

De man lijkt eerst geïnteresseerd in het huis dat het echtpaar te koop heeft gezet. Het huis is een reden om met de latere slachtoffers in contact te komen. Maar in verschillende gesprekken weet hij het echtpaar ervan te overtuigen een lucratieve gouddeal met hem te sluiten. Het echtpaar koopt eerst 2,7 kilo goud bij een andere partij. De keurige man gaat dat met winst voor ze verkopen. Ze geloven de man en maken een afspraak.

Op 27 maart hebben ze afgesproken in het beroemde cafe Engels aan het Stationsplein in Rotterdam. De man laat een blauw mapje met geld zien en zegt vervolgens tegen de man en vrouw dat hij het goud op het toilet op echtheid wil checken. Hij wil dat niet in het openbaar doen…..

De oplichter gaat echter niet naar de WC maar vlucht in een gereedstaande taxi, een donkere Volkswagen, waarmee hij ook is gekomen. Vermoedelijk zit de bestuurder in het complot.

Het geld in het mapje blijkt vals te zijn. Het goud is weg. Het echtpaar is verschikkelijke wijze in de maling genomen. Het kost ze een vermogen.

De oplichter en de taxi zijn herkenbaar in beeld. Wie heeft daar informatie over? Bovendien komt de politie graag in contact met mensen die met een soortgelijke truc of door dezelfde man zijn benaderd.

Wees op uw hoede! Trap hier niet in. Wie is de man?