Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Duo steelt DHL-bus vol pakketten

Vermoedelijk irritatie bij klanten die hun bestelling niet hebben ontvangen en verbijstering bij een DHL-bezorger. Als hij na het afgeven van een aantal pakketten weer in zijn bus wil stappen blijkt die te zijn gestolen. De bus wordt enkele dagen later teruggevonden.
De diefstal is op een klaarlichte zomerse dag op de Beukelsdijk in Rotterdam-West. Op dinsdagmiddag 21 juni omstreeks 12.30 uur verdwijnt de bus. Een paar dagen later vindt de politie de bestelwagen terug in de Strobloemstraat in Rotterdam-Schiebroek. En daar hangt een camera.

Op de beelden is te zien dat daar een man de pakketten in een grote witte tas met de opdruk DHL stopt. Hij loopt weg met de tas en komt even later terug. Hij pakt weer pakketten uit de bus, stopt ze in de DHL-tas en geeft die aan een man die op een fiets aan is komen rijden.
Een poging om met de grote tas weg te fietsen mislukt. De fiets wordt tegen de gevel gezet en de handlanger loopt weg met de tas. Maar hij komt terug om de fiets op te halen en dan stopt hij een pakket in een blauwe Albert Heijn boodschappentas. Voordat hij wegrijdt zie je hem geïrriteerd opmerkingen maken tegen een onbekend persoon, vermoedelijk de mededader.


De politie zoekt nog getuigen van het stelen van de bus op de Beukelsdijk en het leeghalen in de Strobloemstraat. Kijkers die één of beide mannen herkennen worden uiteraard ook verzocht om te bellen.