Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rosmalen-Inbrekers komen terug

Inbrekers bij een appartementencomplex aan de Vlietdijk in Rosmalen gaab begin december trapsgewijs te werk. Eerst maken ze de deur van de fietsenstalling onklaar, om enkele dagen later terug te komen voor het echte steelwerk.

Vrouw

Ze verschijnen voor het eerst op donderdag 6 december 2018 rond 23.30 uur op bewakingsbeelden. Terwijl drie personen het hek optillen, kruipt de vierde eronderdoor – met een sigaret in de mond. Vermoedelijk is één van de vier een meisje of jonge vrouw.

Doordat de kruiper of kruipster nu iedereen naar binnen kan laten, kunnen ze eventjes rondneuzen tussen hun toekomstige buit. Uiteindelijk stelen ze deze avond niets, maar maken ze enkel het slot van de toegangsdeur onklaar.

Drietal komt terug
Een paar dagen later komen ze met zijn drieën terug voor het echte werk: de diefstal. In de nacht van zondag 9 op maandag 10 december verschijnt het groepje weer bij de toegangsdeur. Doordat ze eerder het slot onklaar hebben gemaakt, kunnen ze nu naar binnen.

Ze nemen er ruimschoots de tijd voor. In twee uur tijd gaan ze er met een enorme buit vandoor:

Twee Peugeot-scooters; een Speedfight met blauwe kappen en een zwart/grijze S1. Bij die laatste is van één van de handremmen een stukje afgebroken en zitten de kappen vast met tie-wraps.

Een zwarte, elektrische Stella-fiets. Deze was voorzien van een fietstas met daarin een regenpak, handschoenen, een muts en een fietspomp.