Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Roosendaal-Stel shouldert vrouw bij PLUS

Een vrouw uit Roosendaal is bij de Plus-supermarkt bestolen. Haar pincode is afgekeken bij het betalen. Dit noemen we ook wel shoulderen. Daarna is haar pas gestolen. Kort daarop zijn grote bedragen van haar rekening gehaald.

Het verhaal

Een 66-jarige vrouw heeft op 22 augustus 2018, kort voor 16 uur, boodschappen gedaan bij de PLUS-supermarkt aan het Dijkcentrum in Roosendaal. Ze betaalt die boodschappen met haar pinpas. Bij thuiskomst blijkt dat de bank al met haar echtgenoot had gebeld, omdat er kort na elkaar twee ongebruikelijke, grote pintransacties met haar pas waren gedaan. Deze pintransacties zijn gedaan bij banken aan de Laan van Limburg in Roosendaal. De aangeefster had boodschappen gedaan en afgerekend met haar pinpas.

Naast en achter haar stonden een man en een vrouw. Dit stel werkt zamen om de vrouw te af te leiden. De vrouw stelt namelijk een vraag aan de kassière. Ondertussen kijkt de man de pincode af. Op beelden van de frauduleuze pintransactie bij de Rabobank staat dezelfde man als die bij de PLUS de pincode af leek te kijken. Hij staat er goed op.