Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rijswijk – Man steelt sieraden van 75-jarige vrouw

Een 75-jarige inwoonster van Rijswijk is haar kostbare sieraden kwijtgeraakt tijdens een sluwe babbeltruc. Een zogenaamde bankmedewerker die thuis haar pinpas kwam ophalen, heeft haar wijsgemaakt dat ze de sieraden beter aan hem kon meegeven, zodat hij ze veilig in de kluis van de bank kon bewaren. De verdachte is gefilmd op het moment dat hij aankomt en vertrekt bij het huis van de vrouw.

Het slachtoffer wordt op 15 maart gebeld door iemand die zich voordoet als bankmedewerker. Die houdt haar voor dat cybercriminelen geld van haar rekening willen halen, maar dat kan nog worden voorkomen. Daarvoor moet haar pinpas thuis worden opgehaald. Binnen een half uur zal er een medewerker langskomen, wordt de vrouw verteld.
Even later staat er inderdaad een man bij het huis van het slachtoffer aan het Endezant in Rijswijk. Die haalt haar pas op en krijgt de vrouw zo ver dat ze ook haar pincode geeft. Vervolgens maakt hij haar wijs dat de cybercriminelen haar misschien wel thuis komen opzoeken, en dat ze voor de veiligheid haar contante geld en sieraden aan hem kan meegeven. Die zal hij dan zolang veilig in de kluis van de bank bewaren.


Rekening snel geblokkeerd
De vrouw is overrompeld en gelooft het verhaal van de man, dus ze geeft haar kostbaarheden mee. Met de bankpas, geld en sieraden vertrekt de man weer. Vrij snel daarna krijgt het slachtoffer het gevoel dat ze is opgelicht en ze belt de bank om het verhaal te controleren. Dan blijkt dat er natuurlijk niets van klopt. De rekening van de vrouw is vervolgens meteen geblokkeerd, zodat het niet is gelukt om er geld vanaf te halen.
De man die bij het slachtoffer thuis is geweest, is gefilmd door de camera’s bij het complex. Daarop is te zien dat hij aankomt en ook weer vertrekt in een witte personenauto. Ondanks het mondkapje dat hij draagt is hij goed te zien.

barbecuebarrel cool