Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rijswijk-Betrapte winkeldief ontsnapt bij Kruidvat

Een winkeldief is ruim een half uur bezig geweest in het Kruidvat aan de Dr. H. Colijnlaan in Rijswijk. De man heeft verschillende spullen in zijn tas gestopt, rekende voor de vorm nog iets af, maar werd daarna toch betrapt op de diefstal. Door een winkelmedewerker tegen de deur te duwen en de deurklink kapot te maken, heeft hij weten te vluchten.


De man komt op zondag 13 december aan het eind van de middag de winkel binnen. Hij pakt een mandje en vult dat op verschillende plekken met producten. Op de bewakingsbeelden is vervolgens te zien hoe hij meerdere spullen uit de verpakking haalt en die in de tas stopt die hij bij zich heeft.

De winkel gaat bijna sluiten en het personeel vraagt of de man naar de kassa wil komen om af te rekenen. Maar hij blijft nog even rondlopen en daardoor krijgt een medewerker het vermoeden dat hij iets van plan is.

Alarm gaat af
Uiteindelijk gaat hij toch naar de kassa om een aantal spullen ter waarde van 50 euro af te rekenen. Hij wil pinnen, maar dat lukt niet. Daarom gaan er wat spullen af en rekent hij 15 euro contact af. Op het moment dat hij de winkel wil verlaten, gaat het alarm af.

Het personeel wil de tas van de man controleren, maar hij loopt de winkel weer in. De medewerker gaat achter hem aan en dan geeft de man een aantal spullen terug. Het wordt duidelijk dat er nog veel meer in zijn tas zit en de medewerker haalt er van alles uit. Hij zegt dat de man is aangehouden, wil de politie bellen en de deur op slot doen.

Dief vlucht
Dan gaat de man er vandoor. Hij duwt de medewerker tegen de deur aan, trekt de deurklink met kracht kapot en rent naar buiten. In totaal heeft hij nog voor 340 euro aan spullen uit de winkel mee kunnen nemen.