Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rijssen-Liefdadigheidsinstelling Dorcas bestolen

Dorcas is een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor de allerarmsten in de wereld. Ze verzamelen bijvoorbeeld goederen uit Nederland en brengen die naar arme landen. Daarbij is een vrachtwagen noodzakelijk. Hoe zuur is het dan dat juist deze organisatie wordt getroffen door een inbraak. Waarbij de vrachtwagen wordt gestolen.

In de vroege ochtend van maandag 11 februari wordt er ingebroken bij de kringloopwinkel aan de Nijverheidsstraat in Rijssen. Kort daarvoor hebben de verdachten al ingebroken bij de buren: een schroothandel. Ze gebruiken vervolgens de vrachtwagen van Dorcas om de kostbare buit in te vervoeren.

Die ochtend stond er bij buurman Nijkamp 1100 kilo gepeld koper klaar om te verkopen.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen deze loodzware buit met veel moeite in de vrachtwagen van Stichting Dorcas tillen.

De inbrekers zijn vermoedelijk, met behulp van een baksteen, binnengekomen via de kantine.

Daarna hebben ze het gehele kantoor van de kringloopwinkel overhoopgehaald en naast wat spullen en geld, ook de sleutels van de vrachtwagen gevonden.

De gestolen vrachtwagen is nog steeds niet teruggevonden. Het is een witte Ford Transit met kenteken VN-478-T. Het voertuig is voorzien van bestickering, maar mogelijk is die verwijderd. Herkent u deze truck? Geef uw tip door aan de politie.

De mannen hebben uit de kluis van de schroothandel ook goud meegenomen. Mogelijk is behalve het goud ook de enorme partij koper ergens te koop aangeboden.

Vermoedelijk zijn de daders vier jonge mannen. Mogelijk hebben ze kort voor de inbraak in de omgeving rondgehangen.