Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Reeuwijk – Scooterrijder mishandelt man die hem aanspreekt op rijgedrag

Een 64-jarige man uit Reeuwijk is mishandeld door een man op een scooter, die hij had aangesproken omdat hij in een voetgangersgebied reed. De scooterrijder heeft zijn helm naar de man gegooid en hem geschopt en geslagen. De verdachte is duidelijk te zien op camerabeelden van een supermarkt in de buurt.

Het slachtoffer loopt op zondag 14 augustus rond 14.30 uur door winkelcentrum Miereakker in Reeuwijk. Er komen op dat moment drie scooters hard op hem af rijden, terwijl het een voetgangersgebied is. De man wil ze tot stoppen manen en doet daarom zijn armen omhoog.
Twee scooters rijden hem voorbij, de derde stopt en de bestuurder stapt af. Op camerabeelden van een winkel is te zien wat er vervolgens gebeurt. De man krijgt een klap in zijn gezicht, waardoor hij zijn bril verliest. Ook krijgt hij de helm van de scooterrijder tegen zich aan gegooid en krijgt hij nog een paar klappen, waardoor hij op de grond valt.

Terwijl omstanders de man te hulp schieten, stapt de scooterrijder weer op en rijdt weg. Meerdere mensen proberen hem tegen te houden, maar dat lukt niet.
Uit het politieonderzoek blijkt dat de verdachte kort voor de mishandeling samen met drie anderen bij de Jumbo in het winkelcentrum is geweest. Hij is daar goed te zien. De man draagt een wit T-shirt, een zwarte broek en zwarte schoenen, iets dat ook op de beelden van de mishandeling is te zien.

BarrelKing reclame