Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

‘Rammende renner’ aangehouden

De politie heeft een 55-jarige man uit Pijnacker aangehouden voor de mishandeling van een 13-jarige jongen. De verdachte zou tijdens het hardlopen de jongen bij het passeren in zijn gezicht hebben geslagen.
De jongen fietste woensdagochtend 11 november met vier klasgenoten over de Overgauwseweg richting het Stanislas College in Pijnacker. De hardloper kwam de scholieren vanaf de rotonde tegemoet. De klasgenoten fietsten naast elkaar, waardoor de fietser en de hardloper elkaar rakelings passeerden. De hardloper sloeg bij het passeren de jongen in zijn gezicht en vervolgde daarna zijn weg. De aangehouden man uit Pijnacker is door de politie vrijgelaten en zal zich later voor de mishandeling van de scholier moeten verantwoorden.

Op Facebook ontstond veel ophef om de mishandeling, waar de man de ‘rammende renner’ werd genoemd. De politie liet maandagmiddag weten dat deze mishandeling los staat van de mishandeling van een 21-jarige vrouw later die dag in Nootdorp. Het slachtoffer reed met een familielid allebei op een scooter over de Oudeweg, ter hoogte van het dierenpension.

Gewond aan gezicht
Aan de kant van de weg stond een onbekende man. Bij het passeren haalde de man hard uit naar de vrouw, die hierbij gewond raakte aan haar gezicht. De man liep vervolgens hard weg in de richting van Pijnacker.

De twee slachtoffers hebben beide ongeveer hetzelfde signalement gegeven van hun belager. De politie onderzoekt nog of het in beide gevallen om dezelfde verdachte gaat en zoekt getuigen van de mishandeling van de vrouw. Het gaat hierbij volgens de politie om een man van tussen de 50 en 60 jaar van ongeveer 1,80 meter lang en een normaal postuur.

ComputerComputer