Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Raalte eo – Autokrakers met voorkeur voor BMW en Audi

Vermoedelijk steeds dezelfde twee mannen hebben in de provincies Gelderland en Overijssel een serie inbraken in auto’s op hun geweten. Ze hebben een voorkeur voor de Duitse merken Audi en BMW

In november en december 2018 zijn van zes auto-inbraken de daders gefilmd. In onder meer Oldenzaal, Rijssen en Doetinchem zorgden ze voor flinke schade.

Diezelfde nacht sloegen ook toe bij een aantal andere inwoners van Raalte. Uit verschillende BMW’s en Audi’s stalen ze het stuur met airbag, soms ook het navigatiesysteem en bij één slachtoffer was zelfs de hele middenconsole uit de auto gesloopt.

In de nacht van 8 op 9 december 2018 zijn, vermoedelijk dezelfde, twee mannen gefilmd die op Erve Smellink rondstruinen rond de tijd dat daar werd ingebroken in een Audi A3.

ComputerComputer

Zij lijken dezelfde rugtas bij zich te hebben als de daders die nog geen maand eerder zoveel schade aanrichtten in Raalte. Die tas valt op door reflecterende vlakjes bij de plek onderaan waar de draagbanden zijn vastgestikt.

Wie heeft informatie over de auto-inbrekers? Weet u wie zij zijn of herkent u hen wellicht aan hun kleding of aan die specifieke rugzak, geef het aan de politie door.

De serie begon in de nacht van 13 op 14 november in Raalte. Daar verschenen aan de Grimberg twee mannen in beeld die proberen in te breken in een BMW 3-serie. Mogelijk afgeschrikt doordat ze de camera niet onklaar konden maken, gaven ze het op.