Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Purmerend-Brandstichters brengen slapend gezin in gevaar

Door twee bromfietsen in brand te steken, brachten twee onbekende mannen de levens in gevaar van een gezin aan de Roedestraat in Purmerend. De bewoners konden zich ternauwernood in veiligheid brengen toen het vuur oversloeg naar hun huis.

In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 juli 2019 zijn de daders gefilmd in de omgeving van de getroffen woning. Ze staken rond 02.40 uur de bromfietsen in brand, die tegen de gevel aan stonden.

Het vuur greep direct om zich heen: de voorkant van het pand stond in lichterlaaie, met vlammen tot aan de dakgoot. Doordat ze wakker waren geworden van het alarm van één van de bromfietsen, wisten de slachtoffers het huis via de achterkant te ontvluchten.

Bekijk de video:

Camerabeelden
Kort na 02.00 uur al kwamen de brandstichters voor het eerst in beeld, lopend op de Grotenhuysweg in de richting van de Roedestraat. Een half uur later lopen ze er weer, waarna ze ín de Roedestraat zijn gefilmd.

Na het in brand steken van de bromfietsen, renden de mannen – over opnieuw de Grotenhuysweg – in de richting waar ze vandaan waren gekomen.