Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Politiewagen geramd bij achtervolging inbrekers op A27 en A58

Na een achtervolging door Nederlandse en Belgische agenten zijn zaterdagavond bij het Belgische Meer twee inbrekers aangehouden. Ze worden verdacht van een inbraakpoging bij een bedrijf in Raamsdonksveer. Tijdens de achtervolging werd ingereden op een van de politiewagens. In de vluchtauto, waarop valse kentekenplaten waren aangebracht, zaten drie of vier mensen.

In gevaar
De achtervolging leidde via de A27 en A58 via de afrit Ulvenhout en door Strijbeek naar België. De bestuurder van de achtervolgde auto maakte meerdere verkeersovertredingen. Hij reed onder meer over de vluchtstrook en bracht daarbij andere automobilisten in gevaar. Ook sneed hij meerdere keren een politieauto de weg af.

Via een politieheli werden de verdachten tijdens de achtervolging in de gaten gehouden. De meldkamer waarschuwde inmiddels de Belgische politiediensten. Uiteindelijk reed de vluchtauto in Meer over een door een Belgische agent geplaatste zogenoemde stop-stick. Vervolgens crashte de auto en vluchtten de verdachten te voet verder.

Zoekactie
Tijdens de daaropvolgende zoekactie, die gecoördineerd werd door de Belgische politie en waarbij ook een hondengeleider uit Nederland werd ingezet, zijn uiteindelijk twee verdachten – onder wie de bestuurder – aangehouden.

binbin small

plantenbak

bejaarden scammers