Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Politie ziet bankbiljetten vliegen bij achtervolging over A16

Bij een achtervolging op de A16 richting Rotterdam kwam het geld de politie letterlijk aanwaaien. Uit de auto waar de agenten achteraan zaten, werden tijdens de rit bundels geld gegooid. “We zagen de bankbiljetten vliegen!”

De verdachte reed met 136 kilometer per uur langs de wegwerkzaamheden ter hoogte van knooppunt Zonzeel, waarna de politie de achtervolging inzette.

De man kreeg een stopteken om bij Zevenbergen naar de kant te gaan, maar bedacht zich op het laatste moment en schoot weer de snelweg op. “Gelukkig kon onze Audi de berm door”, meldt de politie op Instagram. De man ging er als een haas vandoor en reed op sommige stukken harder dan 220 kilometer per uur.

Bij Dordrecht begon de bestuurder de weldoener uit te hangen en even verderop, bij pompstation Sandelingen-Oost, kon hij tot stoppen worden gebracht. “Een groot bedrag is teruggevonden. Maar of dat alles is, weten we niet”, aldus de politie. Het geld en de auto van de man zijn in beslag genomen. Zijn identiteit en wanneer dit incident gebeurde, is niet bekend.