Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Politie vindt drugslab boven kinderdagverblijf

De politie heeft een drugslab opgerold op Amsterdam IJburg, het lab zat in een appartementencomplex boven een kinderdagverblijf. Vier mannen die aanwezig waren en probeerden via een balkon en het dak zijn aangehouden, laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Het lab werd al op 25 mei gevonden, maar in het belang van het onderzoek is er gewacht met het publiceren van het nieuws.

Het stilhouden van het onderzoek leidde maandag tot de aanhouding van een vijfde verdachte, een 27-jarige man uit Rijswijk. Berichten die via het cryptoplatform ANOM werden verstuurd waren de aanleiding van het onderzoek. Eerder deze week liet de politie weten dat er een wereldwijde undercoveroperatie was rondom het platform ANOM.

Wasserette
In het appartement op de vierde etage werd een cocaïnewasserij gevonden. Verder trof de politie apparatuur, gereedschappen, verpakkingsmateriaal en 360 liter aan chemicaliën aan. In de woonkamer van het pand stond een pers om de cocaïne tot blokken te vormen.

In de keukenkastjes werd door de rechercheurs ongeveer 6 kilo cocaïnebase ontdekt. Daarnaast werd ook nog eens 13 kilo cocaïne hydrochloride, ook wel snuifcocaïne genoemd, gevonden in mengemmers. De in beslag genomen drugs, chemicaliën en verpakkingsmateriaal zijn in de vuilverbranding vernietigd.

Langer vast
De vier aangehouden mannen die via het balkon en het dak probeerden te vluchten zijn 24 tot 53 jaar oud, en komen uit Amsterdam, Ecuador, Albanië en Columbia. Deze week heeft de rechtbank van Rotterdam de voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd.

vaderdag barrelq