Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Oudewater – Jongen steelt 10-duizend euro spaargeld van bejaarde man


Een jonge man maakt op een schandalige manier misbruik van de kwetsbaarheid van een hoogbejaarde en verwarde man. Deze jongen komt in de woning van de man en vraagt om geld. Het treurige is dat de man zo verward is, dat hij al zijn spaargeld, ruim tienduizend euro, geeft.

foto: politie Utrecht

Telefoon
De man woont in een appartementencomplex in Oudewater. Begin begin februari krijgt hij een telefoontje. Hem wordt verteld dat er iemand langs komt en dat hij die persoon binnen moet laten. Wat de reden hiervan is, kan de man zich later niet meer herinneren. Dat het een nogal vreemd verzoek is, heeft de man ook niet echt in de gaten.
Nog tijdens het telefoontje komt er een jonge man aan bij het appartementencomplex. De verdachte is te zien op de bewakingsbeelden.

De verdachte is te zien op bewakingsbeelden van het appartementencomplex

De verdachte komt aanlopen bij de ingang van het appartementencomplex. De deur gaat voor hem open en hij loopt naar binnen. Het slachtoffer loopt ondertussen al telefonerend zijn woning uit en loopt de jongen tegemoet. Samen gaan ze de woning binnen.

Tienduizend euro
In de woning vraagt de jongen om geld, waarop de man hem een aantal enveloppen met zijn spaargeld geeft. Het luk hem ook nog om de woning te doorzoeken en nog meer geld buit te maken. Een minuut of twintig later loopt hij weer naar buiten met ruim tienduizend euro.

Het wordt allemaal duidelijk als later die middag de broer van het slachtoffer op bezoek komt. De man vertelt dat er een onbekende op bezoek is geweest en dan blijkt dat al dat geld is verdwenen.

Signalement

  • lichtgetinte huid
  • 17-20 jaar, slank postuur
  • zwart, krullend haar
  • donkere gewatteerde jas, capuchon, logo op linkerborst
  • lichtgrijze hoodie
  • strakke, blauwe spijkerbroek
  • sokschoenen, Balenciaga, type Speed Trainer


barbecuebarrel cool