Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

‘Oud-profvoetballer verdacht van betrokkenheid bij wietkwekerijen en mishandeling’


Oud-profvoetballer Jhon van Beukering (39) uit Zevenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij een wietkwekerij met 498 plantjes in Klarenbeek in 2017 en een kwekerij in Deurningen met 890 planten een jaar later. Dat schrijft De Gelderlander. Verder stond hij vrijdag terecht voor een mishandeling in Velp in april 2020. Van Beukering zou iemand op straat een nekklem hebben aangelegd en hebben geslagen op het hoofd.

Politierechter
Vrijdag stelde de politierechter in Arnhem de zaak uit omdat er te weinig tijd was om de zaak in de geplande 45 minuten te behandelen. Er zijn meerdere verdachten in de zaak. De coronacrisis en psychische problemen bij een van de verdachten veroorzaakten vertraging.

Feyenoord
De zaak komt over enkele maanden aan de orde bij de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Arnhem. Jhonny van Beukering speelde bij onder meer Vitesse, NEC, De Graafschap en was korte tijd spits bij Feyenoord. Hij is momenteel portier in Tilburg.

Eerdere wietkwekerij
In 2013 werd in een van de huizen van Van Beukering in Arnhem een wietkwekerij gevonden. “De Beuk” zei toen niks te weten van de 600 wietplanten omdat hij het pand verhuurde aan een vriend die in geldnood zat. Het liep met een sisser af, er volgde geen veroordeling.

Geweld
Oók in 2009 werd de ex-profvoetballer vrijgesproken; ditmaal zou hij als assistent-coach met zijn broer bij amateursclub FC Presikhaaf een scheidsrechter hebben geslagen. Wegens onvoldoende bewijs sprak de rechter de twee broers vrij. In augustus 2018 probeerde Van Beukering als trainer van het Arnhemse MASV tijdens de rust de scheidsrechter met fysiek geweld uit de kleedkamer te duwen. Hij kreeg daarop rood van de scheidsrechter die de wedstrijd staakte.

pet flessen