Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Oosterhout-Brutale inbrekers hebben bigbag mee

Op 15 september, om ongeveer 03.30 uur, wordt een ramkraak gepleegd bij een kledingwinkel in de Kerkstraat in Oosterhout. Een auto met drie mannen rijdt de straat in en stopt bij de winkel. Met een betonblok verzwakken ze eerst de ruit in de toegangsdeur, om die er daarna voor een deel uit te slaan met een voorhamer. Twee man gaan naar binnen met een bigbag, de derde maakt het gat in de ruit groter. Na een paar minuten gaan ze er met een gevulde bigbag vandoor.

De drie mannen, allemaal in eenzelfde soort regenpak, komen bij de winkel aan. Ze weten precies wat ze moeten doen. Eerst met een flink betonblok een paar keer tegen de ruit aan gooien. En dan verder met een grote voorhamer. Het kost even moeite maar na een behoorlijk aantal slagen is het groot genoeg om doorheen te klimmen. Twee man gaan naar binnen, de laatste heeft een bigbag bij zich. Van het joelende alarm en de klappen op de ruit worden meerdere omwonenden wakker.

Ondertussen gaat het drietal onverstoorbaar door. Twee man graaien buiten beeld zoveel mogelijk kostbare kleding bij elkaar als ze kunnen. Ze komen enkele minuten later met een enorme tas naar buiten. Alles achterin de auto en weg zijn ze.