Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Omstanders overmeesteren inbreker

Op de Troelstrakade in Den Haag is zondagmiddag een man aangehouden die probeerde in woonboten in te breken. Oplettende omstanders zagen dat en overmeesterden hem, ondanks dat hij hen bedreigde met een mes.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de meldkamer een melding van een man die geprobeerd zou hebben in te breken bij verschillende woonboten en omstanders had bedreigd met een mes. Toen de melding gemaakt werd, hadden twee omstanders de man al tegen de grond gewerkt in afwachting van de politie. Toen de politie aankwam op de Troelstrakade namen zij de verdachte over. De verdachte werd voor mogelijke poging tot woninginbraak en bedreiging aangehouden. Er werd aangifte gedaan van bedreiging.

Is uw huis “inbraakproof?”
Inbrekers slaan graag toe wanneer u niet thuis bent. Met eenvoudige oplossingen kunt u ervoor zorgen dat het lijkt alsof u thuis bent. Bijvoorbeeld door via een tijdschakelaar lampen te laten branden en de tv of radio aan te doen. Ook koffiekopjes op tafel laten staan, geeft een bewoonde indruk. Bent u wat langer weg, vraag buren dan om een oogje in het zeil te houden en om de post te verwijderen. Gelegenheidsinbrekers letten namelijk goed op zaken zoals een volle brievenbus, want zo weten ze dat u op vakantie bent.

Boevenvangen_shop
binbin small