Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Oisterwijk-Inbrekers stelen merkkleding

In de nacht van 2 op 3 december maakt een groep inbrekers bij Zoetelief mode in Oisterwijk voor vele duizenden euro’s aan merkkleding buit. Hoe ze daarbij te werk gingen, is door meerdere camera’s vastgelegd.

Rond drie uur in de nacht komt een witte bestelbus, een Mercedes Sprinter, aanrijden op de Lind bij de kledingwinkel. Daar stappen drie mannen uit. Zij forceren het rolluik en de voordeur, waarna ze met twee grote containers naar binnen gaan.

De duurste jassen die er hangen zijn beveiligd door middel van staalkabels, maar die weten de mannen kapot te snijden. Mogelijk met een slijptol.

Met beide containers gevuld met merkkleding, plus wat ze daarnaast nog kunnen dragen, keren ze terug naar de bestelbus. Ze laden de buit in en gaan er, zo’n zes minuten na aankomst, vandoor.

Voor de eigenaar van de winkel een bittere pil, temeer omdat nog geen twee weken eerder het filiaal van Zoetelief in Vught al was getroffen. In de nacht van 20 op 21 november 2018 richtten inbrekers daar aan het Marktveld een ravage aan. De buit bestond ook die keer uit voor tienduizenden euro’s aan kleding van dure merken. Onder anderen van Stone Island en Canada Goose.

Van die eerste van de twee inbraken zijn er geen bewakingsbeelden, maar uit beelden uit de directe omgeving komt wel een opmerkelijke overeenkomst naar voren: er reed een witte Mercedes Sprinter rond.

Vanwege die bestelbus en de overeenkomstige werkwijze, houdt de politie er sterk rekening mee dat één dadergroep achter beide inbraken zit.