Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Nootdorp – Man steelt van 87-jarige vrouw

Een 87-jarige inwoonster van Nootdorp is veel geld kwijtgeraakt nadat ze is opgelicht door een zogenaamde bankmedewerker. Nadat ze haar pincode had verteld en haar pas thuis was opgehaald, is er 1150 euro gestolen. Een deel van dat geld is opgenomen bij een automaat, het andere deel is uitgegeven aan VVV-cadeaubonnen.De vrouw wordt op 17 november vorig jaar gebeld met het verhaal dat criminelen al vaak geprobeerd hadden geld van haar rekening te stelen. De oplichter maakt haar wijs dat de bank dat steeds heeft weten te voorkomen, maar het wordt nu wel eens tijd voor een nieuwe pas. De oude moet ze inleveren.
Nog tijdens het gesprek met de nep-bankmedewerker staat er al iemand aan de deur. Die man gaat direct met de pas naar de geldautomaat aan de Markt in Nootdorp. Daar neemt hij 700 euro op. Vervolgens gaat hij naar het Kruidvat in winkelcentrum Parade om VVV-cadeaubonnen ter waarde van 450 euro te kopen.

Het slachtoffer is naast het geld ook haar telefoon kwijt. Ook die is bij haar thuis opgehaald, omdat er zogenaamd een virus op zou zitten. De bank kon die voor haar verwijderen en ze zou de telefoon daarna zo snel mogelijk weer terugkrijgen, werd haar voorgehouden.