Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Nijmegen-Betrapte inbrekers bedreigen bewoners met mes

Een man uit Nijmegen ziet een inbraak bij de buren, maar wordt door de vluchtende inbrekers bedreigd met een mes. Het is een traumatische ervaring voor hem, maar ook voor omstanders die helpen.


We zoeken nog twee van drie mannen die op 18 oktober huishouden in een woning in de Nijmeegse wijk Zwanenveld. Ze lopen in de straat als de bewoners van een huis waar ze hun slag willen slaan een ommetje gaan maken. Als de kust veilig is, slaan de inbrekers toe.

Een buurman betrapt de drie inbrekers. Die zetten het op een lopen, maar de buurman gaat met twee omstanders achter ze aan en haalt ze in. Er ontstaat een vechtpartij en een van de inbrekers trekt een mes. De buurtbewoners geven zich gewonnen.

Huis overhoop
Volgens de politie hebben de daders het hele huis van de bewoners overhoop hebben gehaald en hebben ze spullen vernield. Ze namen twee laptops, een harde schijf en een autosleutel mee. De tv stond klaar om meegenomen te worden toen de oplettende en dappere buurman ze verraste.

Van de drie inbrekers is de politie dus nog naar twee op zoek. Getuigen hebben de politie van een van de nog gezochte verdachten een signalement gegeven.

Hij is begin 20, heeft een lichtgetinte huidskleur en een wat fors postuur. De inbreker had een stoppelbaardje en droeg die dag (18 oktober) een donkere, gewatteerde jas en een donkere broek.

Laptoptassen om de nek
Op de beelden draagt hij zwarte Nikes en een vissershoedje en na de inbraak heeft hij meerdere laptoptassen om zijn nek.

De politie vermoedt dat de daders in een auto zijn gevlucht. Ze roept mensen op die camera- of dashcambeelden hebben, die te delen. Het gaat om beelden op 18 oktober tussen 12.00 en 14.00 uur die zijn gemaakt in Zwanenveld 37ste straat.