Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Moergestel-Vriendelijke vrouwen blijken dievegges

Van een hoogbejaarde mevrouw wordt de pinpas gestolen, vermoedelijk door een vrouw die met een smoesje haar woning binnen kwam. Ze doen zich voor als behulpzame, vriendelijke vrouwen maar het zijn dievegges. In de dagen die volgen op hun bezoek wordt met de gestolen pas voor veel geld spullen gekocht.

Het 89 jarige slachtoffer woont zelfstandig in een appartement aan de Raadhuisstraat in Moergestel. Op zaterdag 15 december ontdekte ze dat haar pinpas uit haar portemonnee was verdwenen. Bleek dat er tussen 5 en 16 december een groot geldbedrag was gepind. Het slachtoffer herinnerde zich dat ze op dinsdag 4 december bezoek had gehad van een vrouw die zei dat ze de ramen en kranen kwam controleren. Deze vrouw kwam betrouwbaar op het slachtoffer over. Zij had een aantal dingen bekeken in de woning en zelfs koffie gedronken. Hierna ging de vrouw weg en zei dat ze terug zou komen. Ze bleef echter weg. Mogelijk heeft die dame de pinpas ontvreemd. In de daar opvolgende periode werd door verschillende vrouwen op diverse data en plaatsen gepind met de gestolen pas.

De pintransacties vonden plaats op diverse plaatsen in het land. De beelden zijn gemaakt in Nieuwegein, Eindhoven en Arnhem. Er werden met de pinpas van de vrouw voor veel geld aan goederen, kleding en zelfs dagelijkse boodschappen aangeschaft.