Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Middelburg-Mannen betalen met vals geld bij Albert Heijn

In augustus en september 2018 werd in maar liefst zeven filialen van Albert Heijn in Zeeland vals geld aangeboden. De valse biljetten voelden ‘dikker’ aan en waren niet voorzien van een juist watermerk.

Van de drie jong ogende verdachten, wordt nog een man gezocht.

Hoe herkent u vals geld?
De Nederlandse Bank heeft een speciale webpagina om u te helpen vals geld te herkennen. U vindt er, per bankbiljet, alle kenmerken uitgelegd waarop u kunt controleren.

Drie verdachten in Zeeland
Het vervalste geld werd in Zeeland aangeboden bij Albert Heijn filialen in Domburg, Burgh-Haamstede, Kamperland, Bruinisse, Yerseke, Terneuzen en Middelburg.

Valse briefjes van 50 euro
De mannen werden opgemerkt op woensdag 29 augustus bij de Albert Heijn aan de Oude Torenstraat in Yerseke. Alle drie de jongens hebben een laag bedrag betaald met een vals briefje van vijftig euro. Ook bij de Albert Heijn in Middelburg is er meerdere keren afgerekend met valse biljetten van vijftig euro.

Oplettende medewerker
Op maandag 3 september komt het drietal in beeld bij de Albert Heijn in Kamperland. Een oplettende kassamedewerker voelt, wanneer hij een bankbiljet aanpakt, dat het mogelijk een vervalst exemplaar is.

Wanneer hij de jongen hierop attendeert, geeft deze aan dat hij het geld heeft ontvangen via Marktplaats.

Later blijkt, tijdens de telling van de kassa’s, dat er met meerdere valse biljetten is betaald.


.