Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Massale politie-inzet bij woningoverval Rotterdam

Drie overvallers zijn zaterdagavond rond 18:20 uur een woning aan de Meiland in Rotterdam-Vreewijk binnengevallen. Op dat moment waren er meerdere mensen in de woning aanwezig. Twee verdachten liepen een schotwond op.


Het incident heeft voor een massale politie-inzet gezorgd. Agenten vielen de woning binnen op het moment dat de drie overvallers daar nog waren. Eén van de twee verdachten die een schotwond opliep, is geraakt door een politiekogel tijdens de inval. Dit omdat er voor de politie een dreigende situatie ontstond.

In totaal zijn elf personen aangehouden. Wie de overvallers waren en wie er in of om het huis was op dat moment, weet de politie nog niet. Het is nog de hele avond bezig met het onderzoek.

De twee met een kogel geraakte verdachten zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij zijn niet zwaargewond. Op straat werd een vuurwapen gevonden.

Omwonenden melden dat ze wel tussen de twintig en dertig politie-auto’s zagen en ook een politiehelikopter hoorden. De wijk rondom het huis zou zijn afgegrendeld zodat auto’s gecontroleerd kunnen worden.