Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Man rijdt in huur-auto met tas vol cash


13 augustus 2022 – door redactie Boevenvangen.nl

De politie heeft op de Jan van Galenstraat in Amsterdam een man aangehouden die niet kon verklaren waarom hij een tas vol met contant geld bij zich had. De man ging er te voet vandoor, maar de agenten bleken een stuk sneller te zijn.

Tijdens het surveilleren op 11 augustus zagen de agenten een huurauto rijden op de Jan van Galenstraat die zij wilden controleren. Tijdens de controle had de politie genoeg redenen om de auto vervolgens te doorzoeken. Daaruit bleek dat de bestuurder ‘een tas met daarin een groot contant geldbedrag’ bij zich had.

De bestuurder van de huurauto kon niet verklaren waarom hij zoveel cash geld bij zich had, voor de agenten reden genoeg om de man aan te houden. De bestuurder was het daar niet mee eens en ging er vervolgens rennend vandoor. ‘Ondanks het uniform en zware uitrusting van onze collega’s bleken zij een stuk sneller te zijn. Enkele honderden meters verder konden de collega’s de bestuurder alsnog inrekenen’, schrijft de politie.

De bestuurder zit op het moment vast en de recherche onderzoekt de zaak. De man moet aantonen dat hij het geld legaal heeft verkregen.

bejaarden scammers

barbecuebarrel cool