Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Maastricht – Tefaf-rovers vluchten op twee elektrische stepjes


De vier overvallers die vorige week peperdure juwelen buitmaakten op de wereldberoemde kunstbeurs Tefaf in Maastricht zijn er vandoor gegaan op twee elektrische stepjes.

Dat heeft de politie Limburg maandagavond bekendgemaakt. Ook is de recherche op zoek naar een vijfde man, die vorig week maandag, een dag voor de juwelenroof, toegangsbewijzen voor de rovers heeft gekocht. De politie heeft beelden van de vijf mannen vrijgegeven, in de hoop dat iemand hen herkent.

Dinsdag 28 juni pleegden vier mannen op brute wijze een roofoverval op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht. Maandag zijn er nieuwe beelden naar buiten gekomen van een mogelijke vijfde dader.

Op de dag van de overval, vorige week dinsdag, kwamen vier mannen gekleed in colbertjes en flatcap-pet tussen 11.22 en 11.35 uur apart van elkaar Mecc Maastricht binnen. Terwijl de bezoekers van de beurs op afstand worden gehouden met vuurwapens, slaan twee overvallers met een moker de vitrine in. Er zijn op de camerabeelden geen zichtbare tekenen geweest dat de mannen bij binnenkomst de voorwerpen bij zich hadden.

Wapen
Een heldhaftige bezoeker geeft nog een van de criminelen een trap en probeert een vaas naar hen te gooien, maar deinst terug als de mannen een wapen op hem richten. Nadat ze vermoedelijk peperdure diamanten sieraden buitmaakten van de prestigieuze juwelier Symbolic & Chase uit Londen vluchtten ze via de trap van het self-service restaurant naar buiten. Daar lagen vermoedelijk twee elektrische stepjes klaar waar het viertal in duo’s mee naar de Sorbonnelaan is gereden. Rechercheurs vermoeden dat ze vanuit hier mogelijk in de richting van de Salernolaan zijn gegaan, waar mogelijk een ander voertuig voor hen klaar stond. Daarna ontbreekt elk spoor van de mannen. Het gaat om vijf mannen met een lichte huidskleur.

’Opmerkelijk’
Volgens twee werknemers die tijdens de overval aanwezig waren zijn de mannen gevlucht via een route die bij het grote publiek niet bekend was. „Ze renden via een looproute van het personeel. Dat was achter de schermen. Het is wel opmerkelijk, want ze kenden de weg blijkbaar goed. Het was ook de snelste route naar buiten”, vertelt een andere werknemer. De overval was volgens hen binnen twee minuten voorbij.

Het onderzoek naar de overval is nog in volle gang. De politie wil alleen zeggen dat er sieraden buit zijn gemaakt, maar wil niet vertellen welke dat zijn. Volgens kenners zijn de overvallers naast mogelijk kostbare diamanten Cartier-oorbellen ter waarde van 4,5 miljoen dollar er ook vandoor gegaan met een peperduur collier, mogelijk een van 27 miljoen euro.

pet flessen