Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Maarssen – Vrouwen bestelen 82-jarige dame


Een 82-jarige vrouw wordt bij winkelcentrum Bisonspoor bestolen van haar portemonnee, waarna de daders haar rekening weten te plunderen. Het slachtoffer wandelt op dinsdagochtend 15 november 2022 rond 11.15 uur vanuit haar appartement naar de Albert Heijn in winkelcentrum Bisonspoor om boodschappen te doen. Wanneer ze klaar is en nog wat gaat afrekenen bij de servicedesk, is er iemand die meekijkt om de pincode te achterhalen. Na de betaling doet het slachtoffer haar portemonnee weer in haar tas en hangt deze aan haar rollator. Als ze klaar is, loopt ze terug naar haar appartement in Maarssen, maar blijkbaar niet alleen.

Gerold in de lift
Ze komt aan bij haar appartementencomplex en daar zijn er twee vrouwen die vriendelijk de deur van de hal open houden voor de dame met haar rollator. Ze stappen alle drie in de lift. De twee vrouwen praten vermoedelijk met elkaar in een Oost-Europese taal, zo hoort het slachtoffer. In de lift weten de 2 dievegges de dame af te leiden en op die manier haar portemonnee te bemachtigen.
Gepind in Utrecht
Het slachtoffer komt er thuis al snel achter dat ze haar portemonnee kwijt is. Ze belt met haar dochter en die vertrouwt het niet en laat meteen de pas blokkeren bij de bank. Wanneer het slachtoffer later op de middag via de ING app haar rekening controleert, ziet ze tot haar grote schrik dat er geld is opgenomen bij een Geldmaat op de Kanaalstraat in Utrecht. Ook daar zijn de twee dievegges gefilmd.

Uiteindelijk is het slachtoffer bestolen van 380 euro, een aantal passen en sleutels die in haar portemonnee zaten.

pet flessen