Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Maarssen – Man met kapmes overvalt BP

Op dinsdagavond 1 februari wordt een medewerkster van het BP tankstation aan de Floraweg in Maarssen het slachtoffer van een gewapende overval. De overvaller is zeer agressief en bedreigt haar met een groot kapmes.

Het is bijna 21.00 uur en de winkelmedewerkster is bezig om de shop af te sluiten. Ze haalt de lade alvast uit de kassa en loopt hiermee naar het kantoor om het op te bergen. Op dat moment komt er een donkere scooter aanrijden met daarop twee mannen. De bestuurder blijft op de scooter zitten en is in het zwart gekleed en draagt een zwarte helm. De andere man loopt gewapend met een groot kapmes de shop in.


Sigaretten
Met grote passen loopt hij op de vrouw af en houdt het kapmes dreigend omhoog. Hij dwingt haar om op de grond te gaan zitten. Terwijl de vrouw op de grond zit, haalt de man het geld uit de kassa-lade. De overvaller is niet tevreden en haalt een grote witte shopper van de Zeeman onder zijn jas vandaan. Hij begint sigaretten uit de kast te halen en vult hiermee zijn tas.


De man heeft een donkergetinte huid en is ongeveer 1.85 lang. Hij draagt een glimmende blauwe jas, waarvan hij de capuchon op heeft. Hij draagt een donkere bivakmuts en werkhandschoenen met een lichtgekleurde bovenkant en een donkergekleurde handpalm.

Kruipen
De vrouw wacht angstig af tot de overvaller klaar is en vertrekt. Als zijn tas flink is gevuld met pakjes sigaretten lijkt dat te gebeuren, maar dan loopt hij toch nog naar de vrouw. Hij pakt haar vast bij haar shirt en dwingt haar op haar knieën richting de uitgang van de shop te kruipen. De medewerkster moet daar op haar buik gaan liggen en dan verlaat de overvaller de shop. Hij springt achterop de scooter en dan rijdt hij samen met de andere man weg. Ze gaan er over de Floraweg richting Utrecht vandoor. Wis is hij? Tips welkom!