Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Loosdrecht-Man plaatst vuurwerkbom onder auto

Een man legt een vuurwerkbom onder een auto aan de Moerbeilaan in Loosdrecht. De explosie is zo heftig dat brokstukken tot dertien meter verderop worden weggeblazen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Bekijk de video en zie spectaculaire explosie.

Het gebeurt op 17 februari 2019. Door de enorme knal zitten buurtbewoners die bewuste nacht om 05.15 uur rechtop in hun bed. Op bewakingsbeelden voorafgaand aan de knal is te zien dat een man naar de auto loopt en iets neerlegt. Ook lijkt hij iets aan te steken. Niet veel later gaat de bom af. De hele straat staat in een mum van tijd onder de rook. De eigenaar van de auto weet zijn voertuig te blussen, maar de auto is zwaar beschadigd. Brokstukken zijn door de hele straat terechtgekomen, waardoor ook vier andere auto’s schade hebben.

Zaaknummer: 2019048679
Datum delict:17-02-2019
Plaats delict:Loosdrecht

Gerichte aanslag en verdachte
De recherche vermoedt dat er sprake is van een gerichte actie. De man loopt specifiek op deze auto af, tot twee keer toe zelfs. De beelden zijn niet heel duidelijk, maar te zien is dat hij: lang is zwart haar heeft en een halflange jas draagt.