Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Lisse-Mannen breken in

 

 

De politie is op zoek naar twee verdachten die op vrijdag 23 maart tussen 20.30 uur en 21.00 uur, probeerden in te breken in twee woningen aan de Heereweg in Lisse. Een van de bewoners ontdekte bij toeval dat er was geprobeerd in te breken in zijn huis.

Doordat er was geprobeerd in te breken bij de buren, vroeg de buurman aan hem of hij camerabeelden had. Toen hij ging kijken, zag hij tot zijn grote verbazing dat er ook bij hem was geprobeerd in te breken. Toen hij bij de deur van zijn woning ging kijken, zag hij dat die inderdaad wat beschadigd was.

Op de camerabeelden is te zien dat er een auto aan komt rijden. Hij wordt voor de deur van één van de woningen neergezet. Er stappen twee mannen uit en die lopen vanaf de auto richting de oprit van één van de woningen. Eén van hen stapt over een hegje de tuin in. Hij heeft duidelijk een baard. Er komt op dat moment een auto voorbij dus ze wachten even tot die weg is, voordat ze weer verder gaan. Dan komt hier de tweede verdachte aanlopen in de achtertuin van de woning. Hij doet beter zijn best om onherkenbaar te blijven. Vervolgens lopen ze samen wat heen en weer door de achtertuin. Daarna lopen ze weer terug. Eén van de mannen voelt aan de achterdeur. Uiteindelijk lopen ze weer samen richting de auto en dan verdwijnen ze daarmee.

Poging
Het is bij beide woningen bij een poging gebleven. Bij de buren is er geprobeerd een bovenraam open te breken door via een regenpijp een uitbouw op te klimmen. Maar doordat er een alarm afging, zijn de twee verdachten daar waarschijnlijk van geschrokken en toen weg gegaan. Inmiddels was de bewoner toen ook al via een app gewaarschuwd dat er een alarm afging bij zijn woning.