Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Lil’ Kleine betrokken bij mishandeling

Een Amsterdammer(28) heeft aangifte gedaan van een mishandeling waarbij rapper Lil’ Kleine betrokken was. De artiest zou de man in december 2019 hebben mishandeld in de Amsterdamse discotheek Oliva. De manager van de rapper, Nathan Moszkowicz, probeerde het slachtoffer te bewegen zijn aangifte in te trekken. Dat is niet gelukt.

Een opsporingsbericht over deze mishandeling onderschrijft de lezing van het slachtoffer over de kwestie. Hieronder een link naar dat bericht.

De eigenaar van de Oliva bevestigt dat de rapper en zijn vrienden bij het geweldsincident betrokken zijn. De manager van Lil’ Kleine bevestigt dat de rapper door de politie is verhoord over het incident.

De mishandeling vindt plaats op 7 december 2019, tijdens de openingsavond van Oliva aan het Rembrandtplein. Een dan 27-jarige man loopt samen met een vriend de discotheek binnen, als hij in de drukte per ongeluk tegen een vrouw aanstoot. De man excuseert zich bij de vrouw en de twee sussen het ter plekke. Maar de man die bij de vrouw staat, reageert agressief. Die man is de 26-jarige Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil’ Kleine. Omdat hij agressief reageert, vraagt de man ‘of alles oké’ is, waarna hij samen met zijn vriend verder de discotheek inloopt om een drankje te bestellen.


Na ruim een halfuur besluiten de twee Oliva weer te verlaten. Ze vinden het te druk en willen naar een andere kroeg. Als ze de zaal verlaten, merkt de 28-jarige man op dat hij wordt aangewezen door Lil’ Kleine, die drie vrienden om zich heen heeft staan. De man heeft het gevoel dat hij is opgewacht, en meent dat de rapper roept; ‘daar heb je die kankerlijer’. Vervolgens komen twee mannen op hem af en vallen direct aan. Het viel de man op dat een van zijn belagers daarbij een professionele vechthouding aannam. Beelden van de mannen zijn te zien op het opsporingsbericht op deze site. Link hierboven.