Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Let op, misleidende sms’jes over postpakketten

Hebt u een Android-telefoon? Pas dan op voor vreemde sms’jes over postbezorging. Criminelen proberen u via zo’n bericht zover te krijgen een app te installeren. Via deze app krijgen zij echter toegang tot uw telefoon- en bankgegevens.

In een tijd waarin we veel online pakjes bestellen, heeft iedereen weleens op een trackinglink in een sms geklikt. Wees hier extra voorzichtig mee, want dat is de plek waar kwaadwillenden nu hun slag proberen te slaan. Criminelen proberen het idee te geven dat u via de app de bezorging van een pakket kunt volgen. De link in de sms leidt u naar een valse app, die zich nestelt in uw telefoon.

FluBot

Waar het hier om gaat, is zogeheten FluBot malware. Zodra FluBot is geïnstalleerd, steelt de app allerlei persoonlijke informatie zoals wachtwoorden en bankinformatie. Ook kijkt FluBot naar de contacten op uw telefoon om zichzelf opnieuw te verspreiden. Dit alles helpt criminelen om onder meer bankfraude te plegen.

Advies

  • Klik niet op de link in een sms om een pakket te volgen.
  • Download dergelijke apps niet via een link maar zoek de app zelf op in de Play Store.
  • Toch geklikt en de malware op uw telefoon geïnstalleerd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw provider of telefoonaanbieder om verdere schade te voorkomen.

Opgelicht door cybercriminelen?

Heeft u financiële schade? Doe altijd aangifte bij de politie. Bel ook direct uw bank en volg de aanwijzingen van de bankmedewerker. Deel daarnaast uw verhaal met vrienden en kennissen. Zo helpt u voorkomen dat er nieuwe slachtoffers worden gemaakt.

barbecuebarrel cool